1. |
  2. Крісла для залів, Новини
  3. |
  4. Нові крісла для Харківської...
  1. |
  2. Крісла для залів, Новини
  3. |
  4. Нові крісла для Харківської...
  1. |
  2. Крісла для залів, Новини
  3. |
  4. Нові крісла для Харківської...

Нові крісла для Харківської філармонії від меблевої фабрики Прем’єра

14.02.2019

Сьогодні, 14 лютого після довгих років реконструкції у Харкові відкриється обласна філармонія. В оновленій будівлі відбудеться концерт симфонічної музики. Це вагома культурна подія у житті Харкова та України, адже Харківська обласна філармонія – один із найстаріших концертних залів країни та пам’ятник архітектури. Саме тому Меблева фабрика Прем’єра особливо пишається участю у масштабному проекті. Харківська фабрика театральних крісел виготовила 775 крісел та стільців для великої глядацької зали філармонії.

Реконструкція Харківської філармонії розпочалася ще у 2006 році. За ці роки було відновлено фасад будівлі, великий глядацький зал та лоджії, камерна зала та історичний зал-фойє, 3d панно, люстри та акустична мушля, замінені покрівля та вентиляція. Це перший за 100 років капітальний ремонт філармонії, тому реконструкцію вже називають “проектом століття”.
За проектом реконструкції, крісла та концертна зала в цілому мають максимально нагадувати глядацьку залу зразка ХІХ століття. Тому спеціально для філармонії фабрика розробила нову модель крісел для глядацьких залів “Марсель”. Це елегантні розкішні м’які крісла з відкидними сидіннями.

Під час реконструкції одним з головних завдань було збереження унікальної акустики концертної зали, де колись виступали Шаляпін, Чайковський та інші визначні діячі мистецтв. Для збереження акустичних характеристик залу, крісла для філармонії були виготовлені з натурального дерева. Дерев’яні елементи (основа, підлокітники, обклади) виконані зі світлих порід дерева. Стійки крісел захищають латунні накладки.

Крісла оббиті спеціальною меблевою тканиною, розрахованою на використання у публічних приміщеннях. Колір – бордо. Крісла мають м’яке наповнення. Для зручної орієнтації глядачів у залі крісла оснащені номерками місця та ряду.

Після завершення фарбувальних робіт та відновлення підлоги в основному залі фабрика розпочала роботи по встановленню крісел. Ще у грудні спеціалісти фабрики приїхали до будівлі філармонії аби встановити крісла у концертному залі. Частина крісел (698 шт) мають стаціонарні стійкі, ці крісла мають кріпитися до підлоги. Інша частина (68 шт) – мобільні переносні секції. Адміністрація філармонії може використовувати їх під час аншлагових виступів, коли треба збільшити кількість посадочних місць у залі.

Також для філармонії фабрика поставила комплект меблів для сидіння. Фабрика виготовила 100 дерев’яних стільців “Глорія”. Це класичні театральні стільці з м’якою спинкою та сидінням. Їх використовують як додаткові сидіння у лоджіях.
Для оркестру виготовлено 110 низьких та 10 високих стільців чорного кольору, а для холу філармонії 100 м’яких пуфів з екошкіри.

Після сьогоднішнього відкриття, філармонія перетвориться на сучасний мистецький комплекс з трьома концертними залами: велика зала філармонії, камерна зала та органний зал. Всі три зали філармонії одночасно зможуть приймати 1,5 тисячі осіб.
Меблева фабрика Прем’єра також поставила крісла для органного залу, який було відкрито у 2016 році.

 

Залишити відповідь